måndag 16 maj 2011

Måndag

Sedan i torsdags så har vi som sagt följt läkarens råd och Svea har fått Microlax 3 dagar i rad (nu fortsätter vi med varannan eller var tredje dag) och även 7 ml Lactulos varje dag och vi ser till att hon dricker ordentligt i samband med det, hon dissar ju både nappflaska och pipmugg men med vanligt dricksglas kan man få i henne lite vatten i alla fall. Och än så länge har det gått jättebra! Hon är inte längre hård i magen och har bajsat av sig själv nästan varje dag. Och bäst av allt, hon kan bajsa utan att gallskrika och har fått sin aptit tillbaka, herregud vad skönt!
Nu fyller vi i ett bajsschema varje dag (alla möjliga bajsdetaljer, klockslag och liknande) och ska prata med läkaren i slutet på månaden. Just nu känns det som om det är på gång att vända, vilken tur att vi kom iväg till sjukhuset så att vi kan få ordning på hennes mage så stackars slipper gå med skiten längre, det är helt absurt att en liten bebis ska behöva ha det så.

Och på tal om kiss och bajs så var Moa utan blöja från lunchtid fram till läggdags med bara tre olyckor som alla hände nästan efter varandra så hon kissade väl aldrig färdigt där i slutet när hon började bli trött. Och detta är en grym förbättring kan jag säga! Hon har inga problem med att sitta på toaletten och kissa, det har hon gjort länge. Däremot så småskvätter hon något makalöst, förut när hon gått utan blöja har hon kanske kissat sex gånger i timmen eller så, oavsett om hon precis kissat lite på toaletten. Men igår var trosorna torra i flera timmar, duktiga tjejen!
Hon har fått en karta klistermärken som hon ska få klistra upp varje gång hon kissar på rätt ställe, så får vi se hur det går. Om några veckor går Mikael på lång semester så då får vi väl passa på att ta tag i det här med potträningen på allvar, men jag kan inte säga att jag känner någon jättestress direkt. Den enda anledningen jag ser att det ska vara så himla bråttom är att kunna skryta om det sen. Eller om man alternativt skulle ha så dålig ekonomi att det blir för dyrt med blöjor. Sedan ser jag inget anledningen till att stressa, förr eller senare blir dom torra ändå. Nu är det snart sommar och då passar det ju perfekt dock.

Söta tjejer:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar