onsdag 26 augusti 2015

Till min femåring

Vår lilla bulle har hunnit fylla fem år, hela handen!
Födelsedagen började med att du hoppade i den nya prinsessklänningen kl 05.50 på morgonen och givetvis valde du att bära denna födelsedagsoutfit (kombinerat med både tiara, glitterörhängen och rosa flipflop när vi skulle lämna din syster i skolan på morgonen. Du ropade "IDAG ÄR MIN FÖDELSEDAG!" Till alla vi mötte och vinkade majestätiskt till alla förbipasserande bilar, som den kunglighet du är.

Du har axlat rollen som storasyster på ett utmärkt sätt, och den där impulskontrollen som ofta lyser med sin frånvaro, den kan du hantera trots att din lillebror vräker sönder dina duplomästerverk och sliter stora tussar ur ditt hår. Du tycker om att vara stor och duktig och fnyser åt hur "skrekfull" han är ibland.
Det är lite jobbigt just nu att vara stor ibland och liten ibland och du är fullkomligt rosenrasande över att inte få göra allt roligt som din syster får göra. Men du är duktigare nu på att förklara varför du är arg och du springer ofta in på ditt rum, samlar ihop ett knippe mimmikuddar och tar spontana små tupplurar för att det helt enkelt blir kortslutning av alla känslor som bubblar upp.

Det roligaste du vet är kompisar, i synnerhet grannpojkarna som kommer och knackar på nästan varje kväll. Då springer du ut som en raket, släpper allt du gör och har vid flertalet tillfällen blivit så uppspelt och ivrig att du sprungit rätt in i dörrposten och väggarna på väg ut. Du ska snart ha ditt första barnkalas och har bjudit en tjej och sju killar, föga förvånande leker du mest med pojkar.
Du har precis börjat i dans och jag har sällan sett dig tycka att något var så roligt, varje dag frågar du "är det söndag idag?" För att du vill dit igen.
Tidernas värsta godisgris är fortfarande du och vi får smyga och gömma allt som bara påminner om sötsaker för annars är du där som en blodhund.
Till vår stora glädje är du inte jätteintresserad av teve och datorspel utan leker hellre (om du får bestämma lek det vill säga).
Du älskar fortfarande bad i alla former, hjälpa till att laga mat och städa och att klä ut dig.

Vår lilla men stora tjej! Det är sån tur att vi har fått just dig som ser till att vi skrattar så varje dag, som ständigt får oss att bli galna men ändå stumma av beundran över att det kan finnas så mycket vilja och styrka hos en sån liten tjej i en familj av mjukisar och mesproppar. Det blir aldrig långtråkigt eller enformigt med en Svea i närheten.
Det ska bli så galet, galet spännande att se dig växa upp- jag vet att jag har sagt det innan men det är verkligen häftigt att få vara din mamma! Vi älskar dig så!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar